Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@00:44:54 GMT

مانع زدایی از تولید با افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۲۷۵۱

مانع زدایی از تولید با افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: پتانسیل‌های استان فارس تنها به منابع طبیعی خدادادی یا موقعیت جغرافیایی خلاصه نمی‌شود بلکه نیروی انسانی توانمندی که در استان فارس وجود دارد عاملی برای آن شده تا نه تنها میزان بیکاری در فارس کاهش یابد بلکه عاملی است که صنایع مختلف نسبت به جذب این جوانان برای کار در بنگاه‌های اقتصادی خود رغبت نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که استان فارس به لحاظ جغرافیایی نیز در منطقه‌ای استراتژیک قرار دارد که می‌تواند چهارراه ارتباطی در کشور بوده و مسیری برای ارتباط استان‌های شمالی به جنوب کشور باشد.

در سالی که به «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها» نامگذاری شده، بررسی راهکارهای رونق تولید، پشتیبانی از روند تولید و همچنین مانع زدایی ها در فارس نیز ضروری است.

فارس پایتخت ظرفیت‌های تولید در کشور است

استاد دانشگاه شیراز و فعال اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص ویژگی‌های منحصر به فرد استان فارس گفت: می‌توان به جرأت گفت استان فارس با تمام پتانسیل‌هایی که دارد پایتخت ایران به لحاظ ظرفیت‌های اقتصادی است.

محسن اسلامی در ادامه با تشریح این نکته که یکی از اصلی‌ترین معیارها در توسعه، وجود زیرساخت‌های اقتصادی است، بیان کرد: وجود زیرساخت‌ها در هر منطقه جغرافیایی تضمین کننده جذب سرمایه گذاران است از این رو اگر سیاست‌ها به گونه‌ای تبیین شود که جامعه به سمت جذب سرمایه گذار حرکت کند شاهد خواهیم بود که در مدت زمان کوتاهی سرمایه گذاران بیشماری به استان فارس وارد می‌شوند و اقدام به سرمایه گذاری خواهند کرد.

او ادامه داد: برای مثال در حوزه اکو توریسم یا جهانگردی شاهد هستیم که دوره بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران در استان فارس ۶۰ درصد سریع‌تر سایر استان‌های دیگر است و این موضوع نشان دهنده آن است که استان فارس ظرفیت قابل توجه‌ای در حوزه گردشگری دارد و سالانه حجم قابل توجه‌ای از گردشگران به استان فارس سفر می‌کنند.

این استاد اقتصاد متذکر شد: با واکاوی حوزه گردشگری در استان فارس درخواهیم یافت که مزیت‌های اقتصادی زیادی در استان فارس وجود دارد. علاوه بر تاریخ کهن استان فارس، منابع طبیعی خدادادی موجود در استان نیز می‌تواند عاملی برای جذب سرمایه و ورود ارز به کشور شود لذا می‌توان با استفاده از جاذبه‌های گردشگری طبیعی موجود در استان ضمن توسعه گردشگری، شاهد افزایش ورود ارز به کشور و توسعه صنایع زیر مجموعه گردشگری در استان و کشور باشیم.

به اعتقاد این فعال اقتصادی حوزه گردشگری به علت دارا بودن زیر بخش‌های اقتصادی می‌تواند آینده اقتصاد فارس باشد زیرا حجم قابل توجه‌ای از اشتغال‌های ایجاد شده در فارس به حوزه گردشگری مربوط می‌شود.

ظرفیت ویژه شهرک‌های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی

اسلامی در ادامه در خصوص سایر توانمندی‌ها استان نیز بیان کرد: یکی دیگر از حوزه‌هایی که در فارس دارای توانمندی است نواحی اقتصادی و شهرک‌های صنعتی موجود در استان است و فارس با دارا بودن بیش از ۷۲ ناحیه، شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی دارای منحصر به فرد ترین شرایط در میان استان‌های کشور است این در حالی است که نزدیکی استان به دریا، وجود فرودگاه‌های بین المللی و سیستم حمل و نقل مناسب از دیگر ویژگی‌هایی است که فارس دارد.

وی ادامه داد: ایجاد آزادراه اشیراز-اصفهان موجب خواهد شد هزینه حمل و نقل جاده‌ای در استان کاهش قابل توجه‌ای داشته باشد از سویی ارتباط استان‌های جنوبی و شمالی نیز با بهره برداری از این طرح کوتاه‌تر خواهد شد و این طرح و سایر طرح‌های حمل و نقلی نظیر راه آهن شیراز- اقلید – یزد و سایر خطوط راه آهن می‌تواند زمینه ساز توسعه حمل و نقل ریلی بار شود.

اسلامی همچنین تاکید کرد: نیروی انسانی یکی از عوامل تأثیر گذار در جذب سرمایه گذاران است و در استان فارس غالب نیروی انسانی که وجود دارد تحصیلکرده و توانمند هستند از این رو این افراد می‌توانند نیاز صنایع پیشرو را نیز برطرف کرده و با علم روز دنیا هماهنگ شوند از سویی رشد شرکت‌های دانش بنیان در استان فارس که اکنون نزدیک به یک هزار شرکت دانش بنیان، شتاب دهنده و تیم‌های دانش محور در استان فعال هستند در کنار پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری شیراز نشان دهنده آن است که استان حرکت‌های خوبی به سمت اقتصاد دانش بنیان داشته است.

وی ادامه داد: بازار هدف محصولات تولید شده در استان فارس نیز علاوه بر اینکه بازار مصرف داخلی است می‌تواند به سایر استان‌های کشور نیز صادر شود و علاوه بر این نیز پس از برطرف کردن نیاز داخلی می‌تواند با نیازسنجی بازارهای صادراتی و شناخت بازارهای هدف صادراتی نسبت به حضور در عرصه‌های بین المللی اقدام کند.

استان فارس، در عرصه صنعت و معدن و تجارت نیز از استان‌های مطرح کشور است و توسعه بخش صنعت استان در سال‌های اخیر شتاب گرفته و امید است با اجرایی شدن سیاست‌های کلان فارس به یکی از مطرح‌ترین استان‌های صنعتی کشور تبدیل شود. فعالیت تعداد بیش از چهار هزار و ۱۹۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در استان با سرمایه گذاری ۳۵ هزار و ۲۱۳ میلیارد ریال نشان دهنده توانمندی فارس در بخش صنعت است.

واحدهای صنعتی فعال استان در بخش‌های صنایع شیمیایی و پتروشیمی، صنایع غذایی و تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، کاشی و سرامیک و چینی آلات، صنایع فلزی، ساخت و نصب تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و مخابرات، کنترل و اتوماسیون، فناوری اطلاعات، پودر و عصاره شیرین بیان، صنایع سلولزی و نیز صنایع قالب سازی و ساخت خودرو، همیشه و همواره قابلیت‌ها و توانمندی‌های منحصر به فردی را در کشور و منطقه و حتی جهان از خود ارائه داده‌اند.

وجود منابع غنی گازی در جنوب استان فارس و نیز نزدیکی به منطقه پارس جنوبی و عسلویه به عنوان یکی از منابع مهم تأمین گاز و میعانات گازی و صنایع پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین وجود میادین نفتی سروستان، سعادت آباد و خشت و کنار تخته در استان، فارس را به یکی از مناطق سهم کشور در صنایع نفت و گاز مطرح کرده است. علاوه بر آن فعالیت شرکت پتروشیمی شیراز به عنوان نخستین پتروشیمی کشور و نیز پالایشگاه شیراز و تعداد زیادی از صنایع شیمیایی، فارس را به قطب مهم صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی تبدیل کرده است که هر کدام نقش مهمی در رونق تولید و توسعه اقتصادی دارند.

کد خبر 5175543

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی شیراز محسن اسلامی پارک علم و فناوری شیراز دانشگاه شیراز پالایشگاه شیراز ویروس کرونا آمار کرونا کرمانشاه شیوع کرونا تردد وسایل نقلیه تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نوروز گردشگری گرگان مسافران نوروزی وزش باد بوشهر سانحه تصادف اردبیل سرمایه گذاران استان فارس حوزه گردشگری استان فارس قابل توجه ای جذب سرمایه استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۲۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور

طبق اعلام یکی از مدیران آزادراه‌های کشور و براساس جدید‌ترین جداول ارائه شده پرداخت عوارض در سکو‌های پرداخت اینترنتی آزادراه‌ها با افزایش ۳۰ درصدی روبرو شده است.

به گزارش انتخاب؛ طبق قانون هرساله با توجه افزایش هزینه‌های نگهداشت آزاد راه‌ها و با توجه به آنکه باید بازگشت سرمایه‌های پیمانکاران انجام شود هرساله با دستور وزیر راه وشهرسازی و طبق تصویب آن در شورای عالی نرخ عوارض آزاد راه‌های کشور افزایش می‌یابد که پیش از این خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور گفته بود در صورت افزایش نرخ عوارض آزاد راه‌ها به طور قطع سطح کیفیت سرویس بهتر خواهد شد؛ همچنین تعدادی از سازمان‌های بازرسی هم پیگیر الکترونیکی شدن عوارضی‌ها بودند به همین دلیل ابلاغ کردیم که تمام آزادراه‌ها باید عوارضی الکترونیکی داشته باشند، در غیر این صورت با آن‌ها برخورد و پیگیری حقوقی انجام می‌دهیم.

خادمی با بیان اینکه بسیاری از پیمانکاران به دلیل عدم بازگشت سرمایه انگیزه‌ای برای ورود و سرمایه گذاری در پروژه‌های جدید را ندارند چراکه با افزایش نرخ جدید آزادراه‌ها موافقت نشده بود گفت: بسیاری از آزاد راه‌ها پس از ساخت نیاز به نگهداری دارند که هزینه‌های نگهداری از آن‌ها باید از طریق عوارض بازگردد.

براساس این گزارش روز گذشته یکی از مدیران آزاد راه از افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض خبر داد و گفت: این افزایش آزادراه‌ها بنا بر قانون و بندی که در آیین نامه وجود داشت انجام شده است.

وی افزود: طبق این آیین نامه سالانه باید افزایش نرخ عوارض به داشته باشیم که طبق روال هر سال این کار انجام شده است.

گفتنی است: یکی از اقدامات و دلایل اصلی برای افزایش کیفیت آزاد راه‌ها افزایش نرخ عوارض آزاد راه‌ها است که خود نقش اصلی در نگهداشت آزاد راه‌ها دارد.

یکی از دلایلی که آزاد راه‌های ما کیفیت مناسب ندارد به علت آن است عوارض آن کم است چراکه شرکت آزاد راه‌ها و سرمایه گذار اعلام می‌کند که سقف پانزده درصد از عوارض برای نگه داری از آزاد راه‌ها انجام میشود و زمانی که بازگشت سرمایه‌ای برای پیمانکاران و سرمایه گذاران آزاد راه وجود نداشته باشد امکان حضور آن‌ها در پروژه‌ها وجود ندارد.

مبالغ به ریال است:

دیگر خبرها

  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌ های کشور
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • ◄ دوربین های آزادراه اصفهان شیراز ؛ چگونه تصادف های مرگبار را 85 درصد کاهش دهیم؟
  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود